Honningglasert ribbe
Marinade:
3 ss honning
2 ss Dijon sennep
2 ss mørk soja
2 ss balsamico eddik
1 ss sitronsaft
1 ss revet ingefær (eller pulver..)
1/2 ts salt
pepper
Honningen varmes til flytende konsistens. Sennep røres ut med litt varmt vann, og blandes med sojasaus, balsamico, sitronsaft og ingefær. Tilsett honningen, salt og pepper.
Fjern svoren fra ribben (flatribbe) og skjær den på langs mellom hvert ribbein (nesten helt igjennom). Legg i en ildfast form, stikk svisker mellom ribbeina og dekk med marinaden. Dekkes med aluminiumsfolie og settes i kjøleskapet i ca 30 min.
Plasser formen (med folien på) i forvarmet ovn på 175 grader C og stek i 45 min. Snu deretter ribben og hell over marinaden på den andre siden. Stekes videre uten folie i 45 min. Kjøttet er ferdig når det løsner fra beina.
Del ribben opp i stykker langs ribbeina, og server med ovnsbakte potetbåter og sesongens grønnsaker.
Dig in!!
Forsøk med coca-cola i glassuren/marinaden... Det er både gøy og godt. Barn synes det er super artig. Tina
SvarSlett