Jeg elsker supper! Det er så enkelt å lage, og er skikkelig "comfort food" (akkurat som dessert....).
I dag hadde jeg et lite gresskar liggende, og kom frem til denne raske og gode middagen.
Kremet gresskarsuppe med kylling
Til 2 pers.
1 lite gresskar (eller ca 400 gr vanlig gresskar)
1 liten charlottløk
8 dl vann
Grønnsaksbuljong (1/2 terning)
1/2 dl fløte
Chilipepper
Salt
Persille
Kyllingfilet (ca 2 stk.)
Skrell, rens og del opp gresskaret i små treninger. Surr det i litt olje i en kjele sammen med finhakket charlottløk til det er blankt. Tilsett ca. 3 dl vann og buljongen, og la det småkoke. Tilsett litt vann etterhvert så det ikke tørker ut og brenner seg, men aldri mer enn at det så vidt dekker gresskaret.
Når gresskarbitene er myke moses de til pure (bruk enten stavmikser eller potetmoser), tilsett så resten av vannet, krydderet og fløten og la det surrer i ca 10 min.
Mens gresskaret koker har du brunet kyllingfiletene, og latt de ettersteke i ovnen til suppen er ferdig. Del opp kyllingen i passende biter og server oppå suppen i en god bolle. Dryss litt persille på toppen!
Enjoy!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar