lørdag 29. oktober 2011

Surmelkskake

Oppskriften til denne fantastiske kaken har jeg fått av Marianne på jobben, som deler min bakeglede!
Denne kaken er fantastisk saftig og god, super enkel og lage og..... en skikkelig kaloribombe!!! Den har raskt blitt mine barns favorittkake!



Surmelkskake

4 kopper sukker
4 kopper skummet kulturmelk
1 kopp smeltet smør
2 ts natron
4 ts kanel
5-6 kopper mel

Bland det våte med natron, og bland det deretter sammen med det tørre til en "smørje".

Kaken stekes i langpanne på 200 grader C i ca 20 min.

Da dette er en koppe oppskrift (hos meg er en kopp ca 2 dl) må man passe på at formen ikke blir for full, juster derfor steketiden etter tykkelsen på kaken. Sjekk med en pinne.

Glasur

200 gr smeltet smør
300 gr melis
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
4-6 ss sterk kaffe

Bland sammen alle ingredientene til en kremet glasur (tilsett mer melis om den blir for tynn).

Smør glasuren over kaken mens den enda er ganske varm, da trekker den godt ned i kaken og gjør den enda mer smakfull.

Denne kaken er best om den får stå minst ett døgn før den serveres. Den egner seg ikke til servering samme dag (surmelken skal få tid til gjøre kaken ekstra saftig).

Kos dere!!!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar