Denne herlige dessertkaken fant jeg i en bok under kapittelet "Trøstedessert", og det passer perfekt! Det er en blanding mellom pudding og saftig kake med saus........ Super enkel å lage, og faller i smak hos de fleste. Passer både som søndagsdessert eller kosemat en høstkveld......
Sjokoladekake med saus
Til 4-6 personer
85 gr smør, mykt, pluss ekstra til å smøre formen
50 gr hvetemel
1/2 ts bakepulver
25 gr kakaopulver
1 ts malt kanel
115 gr sukker (eller 50 gr fruktose)
1 egg
25 gr mørk muscavadosukker
50 gr hakkede pekannøtter (eller valnøtter)
3 dl varm sterk kaffe
is til servering
Forvarm stekovnen til 160 grader. Smør en liten ildfastform (ca 1 liter) med litt smør.
Sikt mel, bakepulver, kakaopulver og kanel i en stor bolle.
Tilsett smør, ca 85 gr av sukkeret (eller ca 35 gr fruktose) og egget, og rør sammen til alt er godt blandet. Fordel blandingen i den smurte formen. Dryss over med muscavadosukkeret og nøttene.
Hell kaffen i en mugge og rør inn resten av sukkeret (fruktosen). Hell det forskiktig over kakedeigen.
Stek i varm oven i 5-50 min, eller til kaken er fast ved berøring.
Server straks med litt vaniljeis (eller vispet krem). Naaammmmm........
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar