mandag 23. mai 2011

Kanel- og vaniljesnurrer

Disse snurrene er farlig gode, men siden jeg lager de på speltmel og sukrin er de jo ikke så syndige.....



Ca 20 stk.

100 gr smør
3 1/2 dl helmelk
50 gr gjær
1/2 ts bakepulver
1/2 ts malt kardemomme
1/2 ts salt
75 gr sukker (eller ca 40 gr sukrin + 1 ss sukker)
ca. 600 gr speltmel (eller hvetemel)

Til pensling:
1 sammenpisket eggeplomme

Fyll:
3dl ferdig vaniljekrem
kanel
rosiner (om du liker)

Glasur:
2 dl melis
ca 2 ts eggehvite

1. Smelt smør og hell i melken. Varm til 37 grader.

2. Smuldre gjær i en bakebolle. Hell på lunken væske, tilsett ca 1 ss av sukkeret og rør ut gjæren.

3. Tilsett alt det tørre og bland inn, tilsett melet til slutt, - litt etter litt mens du elter sammen til en smidig deig som knapt slipper bakebollen.

4. Sett deigen til heving godt tildekket med plast på et lunt sted i ca 45 min.

5. Ta deigen opp på bakebordet og del i to. Kjevle hver deigbit ut til en avlang leiv. Fordel vaniljekrem over leiven og strø på kanel  (og rosiner). Rull sammen som til en rullekake.

6. Skjær i biter og legg med litt mellomrom på en langpanne (på bakepapir).

7. Sett snurrene til heving i ca. 30 min. Pensle med eggeplomme. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20 min. Avkjøl på rist.

8. Rør sammen glasuren og smør på de avkjølte snurrene like før servering.

Av denne posjonen kan du også lage skolebrød eller vanlige kanelsnurrer, - kjempe godt!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar