Som i de fleste barnefamilier er pannekaker en favoritt også hos oss. For å gjøre de mer mettende og litt sunnere har jeg kommet frem til denne oppskriften som inneholder både grovt mel og havregryn. Røren blir litt tykkere enn vanlig pannekaker, så det kan være en fordel å steke de som lapper.
Grove pannekaker med havregryn
Denne oppskriften gir ca 10 store pannekaker eller ca 15 lapper.
4 dl speltmel (eller hvetemel)
1 dl grovt rugmel
1 dl grovt speltmel
6 dl melk
4 egg
1/2 ss bakepulver
6 ss smeltet smør (ca. 100gr)
2 dl havregryn
Bland alt det tørre (uten havregrynene), og tilsett melken litt etter litt mens man rører fritt for klumper. Tilsett så eggene og smøret, og tilslutt havregrynene. La det svelle i ca 15 min. Stekes i ønsket størrelse.
Server med sukker/sukrin eller rørte blåbær!
Disse pannekakene holder seg godt i kjøleskapet med plastfolie over og er perfekte til matpakken dagen derpå.
Da de ikke innholder sukker kan de også godt fylles med pålegg og grønnsaker, og brukes som en wrap.
Eller hvorfor ikke steke opp litt grønnsaker (f eks sopp, squash og aubergin i småbiter) og kyllingfileer i strimler og ha de som fylte middagspannekaker!
Kjempe godt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar