søndag 16. januar 2011

Supergode knekkebrød

Ja, dette er jo ikke akkurat en dessert men noe sundt trenger vi jo også i hverdagen. Oppskriften på disse supergode knekkebrødene har jeg fått av en god venninne, og vi er nok mange som baker opp endel av disse hver uke.... Kjempe gode å ha i skuffen på jobben når du blir litt småsulten utpå ettermiddagen. Personlig spiser jeg to- tre til frokost hver dag og det holder meg gående til lunsj uten problemer!

Knekkebrød

3,5 dl grovt speltmel eller grovt rugmel
3,5 dl små havregryn
1,5 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl kruskakli
1 ts salt
7 dl lunkent vann
(event 1 ts honning)

Bland alt det tørre og tilsett lunket vann.
Fordel tynt utover på tre stekebrett (på bakepapir) og stek på 190 grader C i 10 min.
Ta brettene ut og del i passende ruter, og sett de så inn igjen i 30 min til.
Ta de ut igjen og ta de fra hverandre (løsne de godt fra papiret).
Etterstek i 30 min på 100 grader C med åpen dør slik at de blir tørre og sprøe.
Det kan være lurt å bytte plass på brettene underveis slik at alle blir like godt stekt. Jeg steker de på varmluft slik at varmen blir jevnt fordelt, men dette krever ofte litt lenger "tørke" tid for å få de sprøe nok.

La de ligge på rister til de er avkjølte før de legges i poser. Disse holder seg godt i inntil en uke av gangen og kan også fryses (tines da enkelt i brødrister på et par minutter).

Sundt og godt :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar