søndag 16. januar 2011

Små sjokoladefondanter

Til en skikkelig søndagsmiddag må man avslutte med en skikkelig dessert!! Og da der disse små sjokoladefondanetne himmelske..... samt superenkle å lage!

Små sjokoladefondanter

Til 4 pers.

100 gr smør
100 gr mørk sjokolade (feks. Freia 86 %)
2 egg
1ts vaniljesukker
100 gr sukker (eller sukrin)
2 ss hvetemel
melis til dryss
valnøtter til pynt
vaniljeis til servering

Ha smøret og sjokoladen i en bolle, plasser bollen over en kjele med småkokende vann til smøret og sjokoladen er smeltet. Rør til en glatt blanding og sett til side.

Ha eggene, vaniljesukkeret, sukkeret og melet i en bolle, og visp sammen. Rør inn sjokoladeblandingen.

Smør 4 små ildfaste former (som rommer om lag 2 dl) lett med smør. Hell røren i formene, og plasser de på en stekeplate.

Stek sjokoladefondantene i forvarmet ovn ved 200 grader C i 12-15 min. De skal være godt hevet og faste utenpå, men flytende inni.

La de hvile i 1 min, og hvelv dem deretter ut på fire asjetter. Dryss over med melis, pynt med noen valnøtter og server med en gang med vaniljeis til.

Jummy!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar