Til en skikkelig søndagsmiddag må man avslutte med en skikkelig dessert!! Og da der disse små sjokoladefondanetne himmelske..... samt superenkle å lage!
Små sjokoladefondanter
Til 4 pers.
100 gr smør
100 gr mørk sjokolade (feks. Freia 86 %)
2 egg
1ts vaniljesukker
100 gr sukker (eller sukrin)
2 ss hvetemel
melis til dryss
valnøtter til pynt
vaniljeis til servering
Ha smøret og sjokoladen i en bolle, plasser bollen over en kjele med småkokende vann til smøret og sjokoladen er smeltet. Rør til en glatt blanding og sett til side.
Ha eggene, vaniljesukkeret, sukkeret og melet i en bolle, og visp sammen. Rør inn sjokoladeblandingen.
Smør 4 små ildfaste former (som rommer om lag 2 dl) lett med smør. Hell røren i formene, og plasser de på en stekeplate.
Stek sjokoladefondantene i forvarmet ovn ved 200 grader C i 12-15 min. De skal være godt hevet og faste utenpå, men flytende inni.
La de hvile i 1 min, og hvelv dem deretter ut på fire asjetter. Dryss over med melis, pynt med noen valnøtter og server med en gang med vaniljeis til.
Jummy!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar