Kakemoms som jeg er, leter jeg alltid etter gode og "sunne" kaker... Denne fant jeg i en bok for lav-karbo mat, og den er kjempe god!!!
Gulrotkake
3 store egg
150 gr sukker/sukrin/fruktose
1 dl rapsolje
100 gr sammalt spelt
3 ss sojamel
1 dl malte mandler
2 ts bakepulver
1/2 ts kanel
1/2 ts malt ingefær (1 ts revet fersk)
1/4 ts salt
4 dl gulrot (ca 5 gulrøtter)
1 dl hakkede valnøtter
Glasur:
1 pakke Philadelphia
2 ss melis/fruktose
1 ss sitronsaft
1/2 ts vaniljesukker
Forvarm ovnen til 160 grader C.
Pisk egg og sukker til eggedosis med en mikser. Hell i oljen i en stråle mens mikseren går på laveste hastighet. Tilsett det tørre. La mikseren gå til alle ingredienser er godt blandet. Ha i gulrøtter til slutt.
Ha røren i en smurt form, ca 22 cm. Stek i ca 30 min midt i ovnen. Sjekk at kaken er gjennomstekt med en pinne/kakenål.
Avkjøl kaken i formen på rist i ca 15 min. Ta derette kaken ut av formen, og avkjøl helt på risten.
Rør sammen en myk krem av alle ingrediensene til glasuren. Fordel glasuren på toppen og la kaken stå i kjøleskapet i minst en time før servering.
Enkelt, og veldig godt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar