Denne enkle og smakfulle oppskriften fant jeg på BBC Food en dag jeg var syk.... Det er en herlig og saftig dessert-sjokoladekake uten mel, som enkelt også kan gjøres "ganske" sunn... Jeg bakte den i dag da vi hadde gode venner på søndagsmiddag, og den falt i smak hos både liten og stor!
300 gr mørk sjokolade (brukket i småbiter)
225 gr sukker (jeg bruker sukrin)
175 ml kokende vann
225 gr meierismør (i biter)
6 egg (skilt i plomme og hvitte)
1 ts nescafe
2 ts vaniljesukker
Glasur/pynt
200 ml creme fraiche
250 gr skogsbærForvarm ovnen til 180 grader C og smør en kakeform på ca 23 cm.
Kjør sjokoladen og sukkeret i food processor/"hakker" til det er finmalt. Tilsett kokende vann, smør, eggeplommene, nescafe og vaniljesukkeret og bland alt godt sammen.
I en kald og ren bolle, visp eggehvitene til stive topper. Bland så forsiktig i sjokoladeblandingen med en skje.
Hell røren i den smurte formen, og stek i 45-55 min (til det ikke henger igjen røre på en kakepinne når den stikkes i midten av kaken).
Avjøl i formen, og sett så i kjøleskapet i 2-3 timer.
Ta den avkjølte kaken ut av formen, og legg på et fat. Smør creme fraiche på kaken og pynt rikelig med skogsbærene.
Så enkelt og så godt!! Naaammmm.....
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar