mandag 24. januar 2011

Herlig og saftig sjokoladekake uten mel

Denne enkle og smakfulle oppskriften fant jeg på BBC Food en dag jeg var syk.... Det er en herlig og saftig dessert-sjokoladekake uten mel, som enkelt også kan gjøres "ganske" sunn... Jeg bakte den i dag da vi hadde gode venner på søndagsmiddag, og den falt i smak hos både liten og stor!

Sjokoladekake uten mel

300 gr mørk sjokolade (brukket i småbiter)
225 gr sukker (jeg bruker sukrin)
175 ml kokende vann
225 gr meierismør (i biter)
6 egg (skilt i plomme og hvitte)
1 ts nescafe
2 ts vaniljesukker

Glasur/pynt

200 ml creme fraiche
250 gr skogsbær

Forvarm ovnen til 180 grader C og smør en kakeform på ca 23 cm.

Kjør sjokoladen og sukkeret i food processor/"hakker" til det er finmalt. Tilsett kokende vann, smør, eggeplommene, nescafe og vaniljesukkeret og bland alt godt sammen.

I en kald og ren bolle, visp eggehvitene til stive topper. Bland så forsiktig i sjokoladeblandingen med en skje.

Hell røren i den smurte formen, og stek i 45-55 min (til det ikke henger igjen røre på en kakepinne når den stikkes i midten av kaken).

Avjøl i formen, og sett så i kjøleskapet i 2-3 timer.

Ta den avkjølte kaken ut av formen, og legg på et fat. Smør creme fraiche på kaken og pynt rikelig med skogsbærene.

Så enkelt og så godt!!  Naaammmm.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar