tirsdag 23. august 2011

Saftig hverdagskake med havregryn

Denne kaken fant jeg på en annen blog, og så har jeg modifisert den til min versjon hvor jeg har fjernet sukker (bruker andre søtning i stedet) og tilsetter forskjellig frukt/sjokolade/nøtter etter humør. Super enkel å lage, og passer like godt å servere til bursdagselskap, foreldremøter eller legge et stykke i matboksen til de små.




Havregrynskake

100 gr havregryn
3 dl vann
120 gr smør
2 egg
100 gr fruktose (eller 150 gr sukker)
3 ss agavesirup (eller 200 gr brunt sukker)
180 gr mel (jeg bruker 70/30 fint/grovt speltmel)
1/2 ts salt
1 ts natron
1 ts bakepulver
2 ts kanel
1 epler i små biter, 200 gr blåbær, 2 revne gulrøtter og/eller ca 1 dl sjokoladeknapper

Kok opp vannet og helle det kokende over havregrynet i en bolle. La det hvile i 30 sek uten å røre i det.
Smelt smøret og rør det så godt inn i havregrynet. La det hvile ca 25 min.

Visp eggene lett og tilsett søtningen. Visp dette godt sammen.

Tilsett mel, salt, bakepulver og natron i eggeblandingen. Bland dette godt sammen til en slett røre.
Tilsett så havregryn blandingen.

Tilsett til slutt frukten. Om jeg bruker epler eller gulrøtter tilsetter jeg som regel også 0,5 ts revet ingefær og litt hakkede nøtter. Bruker jeg blåbær tilsetter jeg også 1 ts vaniljesukker.

Hell røren i en smurt liten langpanne og stek den midt i ovnen på 190 grader i ca 40 min.

Nytes både lunken og kald, med eller uten vispet krem til. Du kan også smøre på en ostekrem om du ønsker det...... Nam!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar