Grønn ertesuppe
Nok til 4 pers
En pose frosne grønne erter (500gr)
Ca 1,5 l vann
1 grønnsaksbuljong trening
1 stor charlottløk
2 ss olivenolje
Salt
Pepper
En dasj med hvitvin (ca 0,5 dl)
En klatt med rømme/creme fraiche i hver skål
Fin hakk charlottløken og fres den lett med litt olivenolje i en kjele.
Tilsett ertene og litt av vannet.Gi dette ett oppkok, tilsett så ca 1 l vann med en buljonterning og la det koke i ca 20 min.
Dersom det koker tørt tilsetter du mer vann. Ertene skal være dekket av vann hele tiden.
Når ertene er myke tilsetter du salt og pepper etter smak, samt en dasj med hvitvin og kjører det hele i en blender til en glatt konsistens.
Server i små skåler med en klatt rømme i til hver. Nydelig!
Om du vil kan du steke opp to kamskjell til hver person og legge oppi suppen, eller lag den tykkere i konsistensen (mer som en puree). Erter og kamskjell er en fantastisk kombinasjon!
Kos deg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar