De er fulle av smak og passe seige. Her er standard oppskriften (jeg har som alltid også en "sunnere" variant)
Choclate Chip Cookies med havregryn
Nok til tre stekebrett, ca 36 cookies
250gr smør (romtemperert)
1,5 dl brunt sukker
1,5 dl vanlig sukker
2 store egg
1 ts vaniljeessens
4 dl hvetemel
4 dl havregryn
1/2 ts salt
1 1/2 ts kanel
2 dl hakket sjokolade (eller cookie chips)
2 dl hakket valnøtter/pecannøtter (kan droppes)
Bland smør og sukker hvitt i en stor bolle med en tresleiv, tilsett så ett egg av gangen mens du blander godt. Deretter tilsetter du vaniljeessens.
I en annen bolle blandes alle de tørre ingredisensene sammen, og blandes så med smørblandingen.
Til slutt tilsetter du sjokoladen og nøttene.
Deigen settes i små topper på stekebrett (med bakepapir). Dersom deigen er for klissede til enkelt å forme småballer, kan den settes i kjøleskapet i ca 30 min.
Cookisene stekes på 190 grader C i ca 10-15 min (til de er lett gyldne). Du kan godt steke alle tre brettene samtidig, men da kan det lønne seg å bytte plass på brettene underveis.
Cookisene må avkjøles og derette oppbevares i en tett boks/pose. Holder seg godt i flere dager.
Jeg delte denne gangen porsjonen i to hvor jeg i den ene tilsatte ca 2 spiseskjeer sjokoladepålegg i stedet for sjokoladebiter og nøtter. Dette ble litt søtt, sa her kan man med hell droppe vanlig sukker. Veldig poppis blant barna!!
Min sunne versjon av disse cookisene er å bytte ut sukker med sukrin (samt halvere mengden), og bytte ut hvetemelet med sojamel/bokhvetemel/proteinpulver uten smak (tilsammen ca 3,5 dl ). Disse ble også gode, men litt tørre.....
Kos dere!! Herlig med ett glass kald melk til!
Til venstre ser dere de med sjokoladepålegg, og til høyre de med sjokoladebiter og nøtter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar