fredag 11. februar 2011

Helstekt kylling med sitron og urtesmør

Her er en super enkel og velsmakende middag, til hverdag eller til søndagsmiddagen!

Helstekt kylling med sitron og urtesmør

1 fersk landkylling, ca 1,5 kg
1 sitron
100 gr smør
2 fedd hvitløk
Fersk persille
0,5 ts chilipulver
Salt


Vask, og tørk godt av kylling med et papir. Legg den i en ildfast form

Del sitronen i to. Bland romtemperert smør med presset hvitløk, hakket persille, chilipulver, salt, og saften av en halv sitron til et masse. Skjær den andre halve sitronen i skiver (som du deler i to biter).

Lag lommer under skinnet på kyllingen, og stapp de med urtesmøret og en skive sitron. Den andre halvdelen av sitronen (som du krystet i urtesmøret) putter du inn i skrotten på kyllingen med en liten bunt persille.
Pass på at det er fyllte lommer på begge sider av kyllingen (både på lårstykkene og bryststykkene).

Stek i ovenen på 200 grader C i ca 45 min. Hell over det smeltede smøret som renner ned i formen underveis, slik at kyllingen blir glassert. Snu kyllingen underveis, slik at den får i hvertfall to runder på hver side. De siste 5 min kan det lønne seg å dekke løst over med aluminiumsfolie for å unngå at skinnet brenner seg og kjøttet blir tørt.

Serveres med en smakfull risotto (f.eks. med squash) og en salat!

Buon appetito!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar