Denne bloggen er min kokebok hvor jeg samler mine beste oppskrifter. Jeg bruker matlaging (spesielt baking) som rekreasjon og eksperimenterer ofte med "sunne" versjoner av klassiske oppskrifter.
mandag 23. januar 2012
Marengs / Pike kyss
Etter lørdagens Pasta Carbonara var det hele seks eggehviter til overs, så da trengtes det ingen ytterligere unnskyldninger for å lage en stor porsjon med herlige pike kyss.....
Marengs / Pike kyss
6 eggehviter
300 gr sukker
1/2 ts sitron saft
1 ss kakao
Revet sjokolade
For å få eggehviten stiv er det viktig at du bruker en helt ren bakebolle, som gjerne kan være litt kald.
Pisk eggehvitene stive, og ta i ca halvparten av sukkeret underveis. Når røren er stiv, blander du i resten av sukkeret og sitronsaften. Sett så små topper på et bakepapir.
Jeg laget en halv røre med vanlige pike kyss og en halv røre med sjokolade. Jeg tilsatte da ca 1 ss kakao og litt revet sjokolade som jeg vendte inn med en slikkepott før jeg satte toppene på bakeplaten.
Stek pikekyssene i ca 1 t på 100 grader C. Etter en time slår du av ovnen, men lar pike kyssene stå inne i ovnen til de er tørre (minst 1 t).
Spis de som de er, eller server med litt vispet krem og friske bær..... Nammmm.....
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar