Disse herlige og sunne muffinsene er supre å ha med på tur, eller ha som et lite mellom måltid. De er fulle av smak og inneholder ikke hvitt mel eller sukker.
Energimuffins
Ca 12 stk
4 ss solsikke-/rapsolje
85 gr sammalt hvete-/speltmel
50 gr havregryn
40 gr hvetekim
2 ts bakepulver
1 ts malt kanel
1/4 ts salt
40 gr tørkede dadler eller aprikos (ca 5-6 stk), hakket
50 gr sultanarosiner
115 gr kli
2 dl melk
2 store egg, pisket
4 ss honning
4 ss lys sirup (eller agave sirup)
4 ss mørk sirup (eller 2 ss yacon sirup)
Forvarm ovnen til 190 grader C. Kle et muffinsbrett med former.
Ha mel, havre, hvetekim, bakepulver, kanel og salt i en bolle. Bland det godt.
Bland dadler/aprikoser, rosiner og kli i en annen bolle. Hell i melken, og rør det sammen.
(Jeg tilsatte også et lite eple som jeg delte i små biter).
Rør så inn de piskede eggene, honning, lys sirup, mørk sirup og oljen.
Tilsett fruktblandingen i melblandingen, og bland det forsiktig sammen.
Fordel blandingen jevnt i de 12 formene. Stek de i 20-25 min midt i ovnen.
Serveres varme eller avkjøles på en rist.
Kos deg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar