mandag 30. januar 2012

Kanelknuter

Himmelsk gode kanelknuter som alle liker! Lag gjerne dobbelt porsjon og legg en stor pose i fryseren, alltid en hyggelig overraskelse om noen kommer innom!



Kanelknuter

75 gr smør
50 gr gjær
2 1/2 dl melk
3/4 dl sukker
1 klype salt
1 ts kardemomme
7-8 dl mel (spelt eller hvetemel)

Fyll:
Smør
Sukker
Kanel

Smelt smøret. Bland smøret med melken, sukker, salt og kardemomme (og du bruker fersk gjær; rør den ut i melken først).

Bland inn melet og gjæren, og rør raskt sammen til en smidig deig.

Heves på et lunt sted i ca 1 time.

Kjevle ut et rektangel, bre over smøret, blandet med sukker og kanel. Skjær i brede strimler, brett dobbelt på langs, tvinn og snurr sammen i knuter (trenger ikke være perfekte, de blir fine når de steker uansett).

Etterheves i ca 30 min. Strø over litt perlesukker.

Stekes ved 225 grader C i ca 8 min, midt i ovnen. Avkjøles på en rist.

Nytes lunkne sammen med en god kopp te eller kakao. Herlige å ta med i sekken på skituren i vinter :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar