Himmelsk gode kanelknuter som alle liker! Lag gjerne dobbelt porsjon og legg en stor pose i fryseren, alltid en hyggelig overraskelse om noen kommer innom!
Kanelknuter
75 gr smør
50 gr gjær
2 1/2 dl melk
3/4 dl sukker
1 klype salt
1 ts kardemomme
7-8 dl mel (spelt eller hvetemel)
Fyll:
Smør
Sukker
Kanel
Smelt smøret. Bland smøret med melken, sukker, salt og kardemomme (og du bruker fersk gjær; rør den ut i melken først).
Bland inn melet og gjæren, og rør raskt sammen til en smidig deig.
Heves på et lunt sted i ca 1 time.
Kjevle ut et rektangel, bre over smøret, blandet med sukker og kanel. Skjær i brede strimler, brett dobbelt på langs, tvinn og snurr sammen i knuter (trenger ikke være perfekte, de blir fine når de steker uansett).
Etterheves i ca 30 min. Strø over litt perlesukker.
Stekes ved 225 grader C i ca 8 min, midt i ovnen. Avkjøles på en rist.
Nytes lunkne sammen med en god kopp te eller kakao. Herlige å ta med i sekken på skituren i vinter :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar