Chocolate caramel bars
Caramelfudge
200gr sukker
100 gr fruktose (eller 150 gr sukket til)
25 gr smør
170 ml kremfløte
3-4 dråper vanilje ekstrakt
Bunnen
140 gr mel
100 gr havregryn
150 gr lyst brunt sukker
1/2 ts natron
1/2 ts salt
170 gr smeltet smør
170 gr hakket sjokolade
120 gr hakkede valnøtter
Begynn med å lage karamel fudgen. Hell sukker/fruktose i en kjele, rør godt med en slikkepott til det blir en seig masse (middelsvarme). Bland i smøret og så fløten. La det hele småkoke på lav varme i noen minutter til det blir en kremet saus. Ta det av platen og la det avkjøle seg.
Bunnen lager du ved å blande alt det tørre i en bolle. Bland så i det smeltede smøret og rør godt til det er en fet masse. Jeg hadde ikke brunt sukker, men det fungerte vel så fint med vanlig hvitt.
Kle en liten langpanne med bakepair. Fordel massen godt utover ved å trykke den på plass med fingrene.
Bunnen stekes på 175 grader i ca 10 min.
Mens bunnen enda er varm fordeler du over nøttene og 2/3 av sjokoladen. Til sist heller du over karamel fudgen. Sett den inn i stekovenen igjen og stek i ytterligere 20 min (til karamellen bobler).
Ta kaken ut av ovnen og fordel utover den siste 1/3 av sjokoladen. La kaken avkjøle seg i formen, og sett den i kjøleskapet i minst 1 time før du skjærer den i passende munnfuller.
Enjoy..... mmmmmm......
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar