Denne oppskriften er tradisjon for meg. Mamma bakte alltid denne kaken, og den er fantastisk saftig og supergodt. Så hvorfor bytte til ny oppskrift?? Nå vil jeg i hvertfall dele denne tradisjonelle oppskriften med dere, enjoy :)
Eplekake
3 egg
2 1/2 dl sukker
100 gr smør (smeltet)
2 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 store epler
Litt hakkede nøtter, kanel og brunt sukker til å drysse på
Visp eggedosis, ha i smeltet smør.
Hvetemel og bakepulver blandes lett, og vendes forsiktig i røren.
Epler skrelles og skjæres i tynne båter/skiver. Legges så i mønster oppå deigen.
Dryss over med litt hakkede nøtter, kanel og brunt sukker.
Stekes ved 180 grader i ca 40 min (sjekk med en pinne om den er ferdig).
Nytes best lunken med en kremklatt, men er også himmelsk kald. Kos dere!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar