lørdag 12. november 2011

Mamma's beste eplekake

Denne oppskriften er tradisjon for meg. Mamma bakte alltid denne kaken, og den er fantastisk saftig og supergodt. Så hvorfor bytte til ny oppskrift?? Nå vil jeg i hvertfall dele denne tradisjonelle oppskriften med dere, enjoy :)



Eplekake


3 egg
2 1/2 dl sukker
100 gr smør (smeltet)
2 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 store epler
Litt hakkede nøtter, kanel og brunt sukker til å drysse på

Visp eggedosis, ha i smeltet smør.
Hvetemel og bakepulver blandes lett, og vendes forsiktig i røren.
Epler skrelles og skjæres i tynne båter/skiver. Legges så i mønster oppå deigen.
Dryss over med litt hakkede nøtter, kanel og brunt sukker.

Stekes ved 180 grader i ca 40 min (sjekk med en pinne om den er ferdig).

Nytes best lunken med en kremklatt, men er også himmelsk kald. Kos dere!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar