lørdag 28. mai 2011

Tynne og sprø knekkebrød

Det er veldig inn for tiden å bake knekkebrød selv. Og grunnen til det er rett og slett at de blir så mye bedre enn de du kjøper i butikken elle rhos bakeren, og så er det så enkelt!

Jeg har tidligere lagt ut en oppskrift på knekkebrød her på bloggen, men her kommer en ny og forbedret oppskrift som jeg oppfordrer dere til å prøve! Har dere ikke alle ingredisene kan dere godt improviserer litt og tilsette hakkede nøtter eller andre typer frø. Lykke til!



Knekkebrød

Nok til to langpanner

200 gr solsikkekjerne
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl gresskarkjerner
1,5 dl kruskakli
1 dl havrekli (eller små havregryn)
0,5 dl sammalt rugmel
1,5 ss fiberhusk (kjøpes på helsekost, brukes for å binde deigen)
2 ts salt
5 dl lunkent vann
1 1/2 ss olje

Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bolle, og tilsett vann og olje. Fordel masse jevnt utover to langpanner dekket med bakepapir.

Stekes ved 160 grader i ca 1t og 20 min. Etter de første 30 min tar du ut langpannene og ruter opp knekkebrødene med en kniv eller et pizza hjul, og bytter plass på platene når du setter de inn igjen. Deretter skal platene bytte plass hver 20. min. De siste 20 min lar du ovnsdøren stå åpen. Om knekkebrødene fortsatt er fuktige etter 1t og 20 min lar du de stå til de er helt tørre (med åpen dør) - bare pass på at det ikke brenner seg. Når de er ferdige tar du de ut, og legger de til avkjøling på en rist. Oppbevares i lukket boks/pose i romtemperatur.

Kos deg!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar