tirsdag 22. november 2011

Chocolate caramel bars

Her er en herlig oppskrift på hjemmelaget godteri, - sjokolade/karamel snacks!




Chocolate caramel bars


Caramelfudge
200gr sukker
100 gr fruktose (eller 150 gr sukket til)
25 gr smør
170 ml kremfløte
3-4 dråper vanilje ekstrakt

Bunnen
140 gr mel
100 gr havregryn
150 gr lyst brunt sukker
1/2 ts natron
1/2 ts salt
170 gr smeltet smør

170 gr hakket sjokolade
120 gr hakkede valnøtter

Begynn med å lage karamel fudgen. Hell sukker/fruktose i en kjele, rør godt med en slikkepott til det blir en seig masse (middelsvarme). Bland i smøret og så fløten. La det hele småkoke på lav varme i noen minutter til det blir en kremet saus. Ta det av platen og la det avkjøle seg.

Bunnen lager du ved å blande alt det tørre i en bolle. Bland så i det smeltede smøret og rør godt til det er en fet masse. Jeg hadde ikke brunt sukker, men det fungerte vel så fint med vanlig hvitt.

Kle en liten langpanne med bakepair. Fordel massen godt utover ved å trykke den på plass med fingrene.

Bunnen stekes på 175 grader i ca 10 min.

Mens bunnen enda er varm fordeler du over nøttene og 2/3 av sjokoladen. Til sist heller du over karamel fudgen. Sett den inn i stekovenen igjen og stek i ytterligere 20 min (til karamellen bobler).

Ta kaken ut av ovnen og fordel utover den siste 1/3 av sjokoladen. La kaken avkjøle seg i formen, og sett den i kjøleskapet i minst 1 time før du skjærer den i passende munnfuller.

Enjoy..... mmmmmm......

lørdag 12. november 2011

Mamma's beste eplekake

Denne oppskriften er tradisjon for meg. Mamma bakte alltid denne kaken, og den er fantastisk saftig og supergodt. Så hvorfor bytte til ny oppskrift?? Nå vil jeg i hvertfall dele denne tradisjonelle oppskriften med dere, enjoy :)



Eplekake


3 egg
2 1/2 dl sukker
100 gr smør (smeltet)
2 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 store epler
Litt hakkede nøtter, kanel og brunt sukker til å drysse på

Visp eggedosis, ha i smeltet smør.
Hvetemel og bakepulver blandes lett, og vendes forsiktig i røren.
Epler skrelles og skjæres i tynne båter/skiver. Legges så i mønster oppå deigen.
Dryss over med litt hakkede nøtter, kanel og brunt sukker.

Stekes ved 180 grader i ca 40 min (sjekk med en pinne om den er ferdig).

Nytes best lunken med en kremklatt, men er også himmelsk kald. Kos dere!!

Saftige brownies!

Disse brownisene er super enkle og lage, og barna elsker de! Jeg lager den som regel uten nøtter da jeg ofte er usikker på om barna tåler de, men de også super gode med valnøtter/pecannøtter i. Kos dere!



Brownies
100 gr kokesjokolade
150 gr smør
2 egg
300 gr mykt brunt sukker
1 ts vaniljeekstrakt/-sukker
125gr hvetemel
1 ss kakaopulver
1/2 ts bakepulver
en klype salt
(100 gr hakkede valnøtter eller pekannøtter)

Sett ovenen på 180 grader, dekk bunnen av en form med bakepapir og smør kantene.

Knekk sjokoladen i biter og smelt den i bolle over vannbad, sammen med smøret. Avkjøles så litt.

Eggene blandes med sukker og vaniljeekstrakt i en bolle, og røres godt. Tilsett så sjokoladeblandingen og etterhvert de tørre ingrediensen (som siktes i). Alt vendes sammen med en slikkepott til melet ikke vises. Tilsett så eventuelt nøttene, og bland alt sammen.

Hell kakerøren i formen og glatt til overflaten. Stekes midt i ovenen i ca 20 min. Avkjøl kaken før du skjærer den i passende biter. Kan skal være litt seig og myk i midten.

Mmmmmmm..........