Pavlova
Marengsbunn:
4 stk. eggehviter
1/4 ts salt
250 gr sukker (eller sukrin/fruktose - men husk at dette søter mer så reduser mengden)
2 ts maizena
1 ts hvitvin- eller bringebæreddik
Fyll:
1/2 pk vaniljekrem
3 dl kremfløte
ca 300 gr friske bær
Litt revet kokesjokolade
Stekes på 160 grader C i ca 1 t
Ha romtempererte eggehviter i en bolle, pisk sakte med saltet til det danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til det dannes stive topper. Tillsett sukkeret, litt av gangen, pisk til blandingen er myk og blank, og alt sukkeret er oppløst.
Vend inn siktet maizena og eddik med en skje. Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform (ca 22-24 cm). Ha blandingen i en sirkelen og form det til en kake, ca 2,5 cm høy.
Stek kaken i ca 1 t til bunnen er sprø på yttersiden og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekovnen til den er avkjølt (gjerne til dagen derpå). Ta den ut og legg forsiktig på et fat.
Pisk kremfløten til krem og bland forsitkig inn vaniljekremen, og bre utover kaken. Pynt med friske bær og avslutt med litt revet kokesjokolade over.
Marengsbunner kan lages flere dager i forveien. La den ligge på et tørt sted med litt bakepair rundt, og den holder seg seig og fin.
Nammmmm......
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar