For tiden prøver jeg å gå ned noen kilo, og har derfor bestemt meg for å unngå karbohydrater og sukker. Noen som vil si ikke noe vanlig brød, kaker, pasta, ris., godis ... De som kjenner meg godt vet at dette er ekstremt vanskelig for meg da jeg simpelthen elsker kaker og alt som er godt....
For ikke å dø av "sult" og abstinenser har jeg lett endel på nettet og testet ut forskjellige oppskrifter, og jeg kan love dere alt ikke er like godt... Jeg har til slutt kommet frem til denne oppskriften som er en modifisert variant av et "ketolysebrød". For ikke å skremme dere for mye, har jeg valgt å kalle det "Energibrød" da det innholder mye proteiner og ikke noe mel.
Brødet har blitt utrolig enkelt å bake, og er saftig og godt. Det passer like bra til søtt pålegg som til skinke etc. Jeg spiser tre "skiver" hver morgen til frokost og det holder meg gående frem til lunsj.
Energibrød
1 lavt brød i vanlig brødform
4 egg
1,5 ts bakepulver
1 dl havrekli
1 dl kruskakli
1,5 dl havregryn
1 dl linfrø (jeg blander knuste og hele)
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
3 ss rapsolje
1/2 bk creme fraiche (ikke light)
1/2 ts salt
Visp eggene og creme fraiche luftig med en gaffel, bland inn alle de tørre ingrediensene og oljen.
Blir røren for løs, - tilsett mer kli. Blir den for tørr - tilsett litt vann.
Røren skal være litt flytende slik at den helles over i en smurt brødform (jeg bruker bakepapir).
Stekes så midt i ovnen på 180 grader C i ca 55 min.
Når brødet er avkjølt kan det lønne seg å skjære det i skiver med en gang. Brødet kan oppbevares i en pose i kjøleskapet i inntil to uker (jeg baker nytt hver uke, også fordi det blir oppspist ila en uke ;))
Brødet kan se litt rart og kompakt ut, men det smaker herlig. Jeg rister skivene lett i brødrister før jeg spiser de, og da smaker det som nybakt.
Herlig og sunt! :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar